Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Storing teistert nieuwe achtbaan Fenix in Toverland

07-07-2018, 11.28 uur

De nieuwe wing coaster van Toverland kampt met een hardnekkig technisch probleem. Eigenlijk zou de spectaculaire achtbaan Fenix vandaag om 10.00 uur officieel geopend worden, maar een storing gooit roet in het eten. De attractie heeft nog niet gedraaid.

"We hebben op dit moment te maken met een softwareprobleem", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Er moet een bepaalde verbinding tot stand gebracht worden. Zodra dat lukt, kan de attractie open. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat Fenix zo snel mogelijk operationeel is."

Enkele honderden bezoekers staan al anderhalf uur in de zon te wachten in de hoop dat ze later vandaag nog een ritje kunnen maken. Medewerkers van Toverland delen glaasjes water uit.

Fenix werd gebouwd door de gerenommeerde Zwitserse firma Bolliger & Mabillard, bekend van bijvoorbeeld Baron 1898 in de Efteling en Black Mamba in Phantasialand. Passagiers nemen plaats in karretjes die links en rechts naast de baan hangen. Vervolgens gaan ze met 95 kilometer per uur drie keer over de kop.

De nieuwe waterattractie Merlin's Quest is vandaag wel gewoon geopend.



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be