Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Duitse attractie in brand gestoken door jaloerse Nederlander'

07-07-2018, 08.30 uur

De Duitse kermisattractie die is afgefikt in Uden, werd waarschijnlijk in brand gestoken door een jaloerse Nederlandse kermisexploitant. Dat beweert Joost Möller, voorzitter van de VVD in Tilburg en voormalig wethouder van de Tilburgse kermis - de grootste kermis van de Benelux.

In de nacht van donderdag op vrijdag woedde er een brand bij vier vrachtwagens van de Duitse attractie Encounter, opgesteld in de Brabantse gemeente Uden. Waarschijnlijk is het vuur aangestoken.

"In mijn tijd als kermiswethouder al geschrokken van agressie van Nederlandse kermisexploitanten richting Duitse collega's op 'hun' kermis", schrijft Möller op Twitter. "Was al bang dat dit ooit zou gebeuren."

Als iemand reageert dat die uitspraak wel "erg suggestief" is, laat de oud-kermiswethouder weten: "Dat was ook de bedoeling. Alle betrokkenen inclusief pers denken het, maar niemand zegt het. Daarmee laten we het probleem bestaan."

Karl Häsler, eigenaar van de Encounter, zag zijn levenswerk in vlammen opgaan. "Alles is kapot, er is niets meer", zei hij gisteren in een interview. "De attractie valt compleet uit, mijn hele bestaan is in gevaar."

Het afgelopen decennium werden Duitse exploitanten op de Tilburgse kermis regelmatig het slachtoffer van vernielingen en sabotage. Zo is er rails gestolen uit een Duits spookhuis en werd de hijskraanwagen van een Duitse exploitant gesloopt. Kermisbaas Heiko Schierenbeck vertelde in 2012 dat zijn Duitse collega's in Tilburg regelmatig met de dood worden bedreigd.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be