Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kermis

'Duitse attractie in brand gestoken door jaloerse Nederlander'

07-07-2018, 08:30 uur | Reacties

De Duitse kermisattractie die is afgefikt in Uden, werd waarschijnlijk in brand gestoken door een jaloerse Nederlandse kermisexploitant. Dat beweert Joost Möller, voorzitter van de VVD in Tilburg en voormalig wethouder van de Tilburgse kermis - de grootste kermis van de Benelux.

In de nacht van donderdag op vrijdag woedde er een brand bij vier vrachtwagens van de Duitse attractie Encounter, opgesteld in de Brabantse gemeente Uden. Waarschijnlijk is het vuur aangestoken.

ZIE OOK: Bekende kermisattractie zwaar beschadigd door brand

"In mijn tijd als kermiswethouder al geschrokken van agressie van Nederlandse kermisexploitanten richting Duitse collega's op 'hun' kermis", schrijft Möller op Twitter. "Was al bang dat dit ooit zou gebeuren."

Als iemand reageert dat die uitspraak wel "erg suggestief" is, laat de oud-kermiswethouder weten: "Dat was ook de bedoeling. Alle betrokkenen inclusief pers denken het, maar niemand zegt het. Daarmee laten we het probleem bestaan."

Karl Häsler, eigenaar van de Encounter, zag zijn levenswerk in vlammen opgaan. "Alles is kapot, er is niets meer", zei hij gisteren in een interview. "De attractie valt compleet uit, mijn hele bestaan is in gevaar."

Het afgelopen decennium werden Duitse exploitanten op de Tilburgse kermis regelmatig het slachtoffer van vernielingen en sabotage. Zo is er rails gestolen uit een Duits spookhuis en werd de hijskraanwagen van een Duitse exploitant gesloopt. Kermisbaas Heiko Schierenbeck vertelde in 2012 dat zijn Duitse collega's in Tilburg regelmatig met de dood worden bedreigd.

ZIE OOK: Kermisexploitant in tranen na brand: 'Mijn bestaan is in gevaar'

Reacties
Bijdrage