Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam annuleert twee topattracties

04-07-2018, 10.45 uur | Reacties

Een flinke tegenvaller voor Attractiepark Rotterdam: de komst van twee topattracties gaat niet door. Het nieuwe pretpark had twee grote publiekstrekkers aangekondigd: een lanceerachtbaan en een tientallens meter hoge thrillride met de naam Evolution. Beide attracties komen er bij nader inzien toch niet.

Volgens eigenaar Hennie van der Most heeft de annulering te maken met verscherpte veiligheidseisen. "Ik moet waarschijnlijk allerlei aanpassingen doen", vertelt hij aan het AD. "Dat kan een miljoen euro kosten, of misschien wel anderhalf. Zo'n avontuur wil ik niet meer aangaan."

Bovendien gaat het financieel niet goed. Tot nu toe is slechts één attractie in het park af: het draaiende restaurant UfO. Daar loopt het volgens Van der Most nog niet storm. In plaats van de beoogde honderd bezoekers per dag komen er in de praktijk maar dertig of veertig. "De gang zit er nog niet in."

Om te kunnen investeren, moet de ondernemer naar eigen zeggen eerst wat verkopen. Zo wil hij een beddenfabriek in Overijssel en een vakantiepark in Drenthe van de hand doen. Ook hoopt hij de twee geschrapte attracties te kunnen verkopen in het buitenland.

Om het gat van de twee spectaculaire attracties op te vullen, heeft Van der Most nu plannen voor een groot theater. Dat moet in 2020 af zijn. Later dit jaar hoopt hij een 45 meter hoog reuzenrad te kunnen toevoegen. De opening van het Rotterdamse park had eigenlijk al in 2014 plaats moeten vinden.Meer Attractiepark Rotterdam