Attractiepark Toverland

Bijzonder: Toverland in zomermaanden bereikbaar per bus

04-07-2018, 12:02 uur | Reacties

Er is goed nieuws voor achtbaanfans die met het openbaar vervoer naar Toverland willen komen. Momenteel rijden er in de weekenden en avonden geen bussen naar het Limburgse attractiepark, maar daar komt verandering in. Tussen 7 juli en 26 augustus is Toverland dagelijks goed bereikbaar dankzij een speciale pendelbus.

Het gaat om een proef in samenwerking met de provincie, net als vorig jaar. "Op deze manier kunnen we vaststellen hoe groot de vervoersvraag richting Toverland is", laat een woordvoerster weten.


ZIE OOK: Eindelijk: busverbinding naar attractiepark Toverland

De Arriva-bus (lijn 179) rijdt vanaf het dichtstbijzijnde treinstation Horst-Sevenum naar het attractiepark. De dienstregeling - terug te vinden in online reisplanners - is afhankelijk van de openingstijden van het park. Het eerste ritje vindt plaats op zaterdag 7 juli. Op dezelfde dag opent Toverland onder meer de veertig meter hoge achtbaan Fenix.

"We openen twee nieuwe themagebieden en verwachten meer gasten dan ooit", vertelt commercieel directrice Carin van Berkel. "Deze pendelbus komt dus als geroepen. Bovendien past bereikbaarheid per openbaar vervoer binnen ons streven naar duurzaamheid."

ZIE OOK: Toverland zendt opening van nieuwe attracties live uit

Reacties