Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland stopt weer met virtualreality-achtbaan

03-07-2018, 20.31 uur | ReactiesBeeld: Cindy Vervuren

Bobbejaanland trekt al na een paar dagen de stekker uit de nieuwe virtualreality-achtbaan Dreamcatcher. Sinds 23 juni kregen bezoekers tijdens een ritje een virtualreality-bril op. Vanwege technische problemen zijn de headsets gisteren weer weggehaald, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"De brillen die ons door een externe partij werden geadviseerd, vertoonden al na enkele dagen gebreken", legt de voorlichtster uit. "Daarnaast voldeden de hoofdmaskers die voor ons werden ontwikkeld niet aan het kwaliteitsniveau dat Bobbejaanland nastreeft. We hebben besloten dat dit niet de ervaring is die we aan onze gasten willen meegeven."

In eerste instantie was Bobbejaanland van plan om te werken met een op maat gemaakt nieuw systeem dat Ride VR wordt genoemd. "We hadden daarvoor een bestelling geplaatst bij een externe firma, maar dat bedrijf is failliet gegaan."

Vervolgens ging Bobbejaanland in zee met een andere partij. "Jammer genoeg volstaat die nieuwe oplossing dus ook niet." De directie van het attractiepark gaat nu opnieuw in overleg. "We zorgen samen met gespecialiseerde partijen zo snel mogelijk voor een oplossing."

In de tussentijd is de Dreamcatcher operationeel zonder virtual reality. Wie toch een virtualreality-achtbaan wil beleven, kan terecht bij de overdekte rollercoaster Revolution. Daar zijn de virtualreality-brillen nog wel in gebruik.

Meer Bobbejaanland