Efteling

Efteling weet niet wanneer Bob weer opengaat

30-06-2018, 14:30 uur | Reacties

De Efteling heeft geen idee wanneer bezoekers weer een ritje kunnen maken in de Bob. Sinds begin deze maand is de bekende bobsleebaan gesloten vanwege een technisch defect. In eerste instantie werd 16 juni genoemd als openingsdatum. Later ging de Efteling uit van 23 juni.

Toen beide data niet werden gehaald, kondigde het attractiepark aan dat de achtbaan mogelijk 30 juni weer open zou gaan. Een woordvoerder hield wel een slag om de arm. Terecht, zo blijkt nu. Hoewel de Bob afgelopen week af en toe testritjes maakte, is de attractie nog altijd dicht.


ZIE OOK: Opening van Bob in de Efteling weer uitgesteld

"We hebben helaas slecht nieuws: ondanks de goede vooruitzichten, kunnen we de Bob toch niet openen vandaag", laat de Efteling weten in een reactie. "Vooralsnog is een concrete openingsdatum onbekend."

Volgens een voorlichter is er iets mis met de lift van de Bob. Een karretje viel onlangs een stuk naar beneden tijdens het omhoog takelen. "Dat wordt deze dagen goed onderzocht. Veiligheid staat altijd voorop bij de Efteling en daarom nemen we de tijd om een goede oplossing te vinden."

De sluiting komt voor de Efteling op een slecht moment: dit weekend begint het drukke hoogseizoen. Het park is vanaf morgen dagelijks geopend tot minstens 20.00 uur.

De Bob is inmiddels 33 jaar oud. Looopings kon in mei al melden dat de Efteling achter de schermen plannen maakt om de kwakkelende attractie te vervangen.

ZIE OOK: Efteling maakt plannen voor vervanging Bob

Reacties