Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling weet niet wanneer Bob weer opengaat

30-06-2018, 14.30 uur

De Efteling heeft geen idee wanneer bezoekers weer een ritje kunnen maken in de Bob. Sinds begin deze maand is de bekende bobsleebaan gesloten vanwege een technisch defect. In eerste instantie werd 16 juni genoemd als openingsdatum. Later ging de Efteling uit van 23 juni.

Toen beide data niet werden gehaald, kondigde het attractiepark aan dat de achtbaan mogelijk 30 juni weer open zou gaan. Een woordvoerder hield wel een slag om de arm. Terecht, zo blijkt nu. Hoewel de Bob afgelopen week af en toe testritjes maakte, is de attractie nog altijd dicht.

"We hebben helaas slecht nieuws: ondanks de goede vooruitzichten, kunnen we de Bob toch niet openen vandaag", laat de Efteling weten in een reactie. "Vooralsnog is een concrete openingsdatum onbekend."

Volgens een voorlichter is er iets mis met de lift van de Bob. Een karretje viel onlangs een stuk naar beneden tijdens het omhoog takelen. "Dat wordt deze dagen goed onderzocht. Veiligheid staat altijd voorop bij de Efteling en daarom nemen we de tijd om een goede oplossing te vinden."

De sluiting komt voor de Efteling op een slecht moment: dit weekend begint het drukke hoogseizoen. Het park is vanaf morgen dagelijks geopend tot minstens 20.00 uur.

De Bob is inmiddels 33 jaar oud. Looopings kon in mei al melden dat de Efteling achter de schermen plannen maakt om de kwakkelende attractie te vervangen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be