Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis 2018: vier grote attracties haken af

30-06-2018, 13.47 uur

Slecht nieuws voor kermisfans. Op de grootste kermis van de Benelux ontbreken dit jaar enkele topattracties. Vier belangrijke publiekstrekkers die eigenlijk in juli naar de Tilburgse kermis zouden komen, hebben afgezegd.

In november werd bekend dat Tilburg zich kon verheugen op de komst van het 55 meter hoge reuzenrad The View, één van de grootste reuzenraden van Europa. Nu is duidelijk dat de Brabantse megakermis het dit jaar hoogstwaarschijnlijk zonder reuzenrad moet stellen. "Helaas, superjammer", vertelt een woordvoerster van de gemeente aan een regionale krant.

Ook de tachtig meter hoge zweefmolen The Flyer, reuzenschommel XXL en de veertig meter hoge Propeller laten Tilburg dit jaar aan zich voorbijgaan. Er wordt nog gezocht naar vervangers. "We zijn vaak tot de opbouw nog aan het onderhandelen", aldus de voorlichtster.

De Tilburgse kermis duurt van 20 tot en met 29 juli. De belangrijkste attracties die wél komen, zijn waterbaan Poseidon, achtbaan Black Hole, inversiemolen Ghost Rider, vrijevaltoren The Mine Tower en centrifugemolen Reactor.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be