Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legendia

Schaamteloos jatwerk: Pools pretpark zet Disney-figuren in

04-07-2018, 15.37 uur

Een groot pretpark in Polen speelt wel heel opzichtig leentjebuur bij de concurrentie. Bezoekers van attractiepark Legendia kunnen goedkope namaakversies van bekende Disney-figuren tegen het lijf lopen. Men was kennelijk niet in staat om zelf mascottes te bedenken.

In Legendia zijn onder meer lookalikes te vinden van Mickey Mouse, Minnie Mouse en Goofy. Ook varken Knorretje uit Winnie de Poeh, sneeuwman Olaf uit Frozen en een Minion laten zich zien. Het lijkt erop dat de Polen zich niet schamen voor de auteursrechtenschending: de poppen worden veelvuldig gebruikt in promotiemateriaal op social media.

Opvallend genoeg is Legendia de laatste paar jaar juist bezig met een professionaliseringsslag. Daarvoor hebben de Polen het Nederlandse decoratie- en ontwerpbedrijf Jora Vision ingeschakeld. Afgelopen voorjaar opende een interactieve darkride. Vorig jaar werd een spectaculaire achtbaan in gebruik genomen.

Meer Legendia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be