Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Planckendael

Protestactie bij Belgische dierentuin om doodgeschoten leeuw

24-06-2018, 17.57 uur

Tientallen actievoerders hebben dit weekend geprotesteerd voor de ingang van de Belgische dierentuin Planckendael. Ze zijn boos om het doodschieten van een leeuw die afgelopen week ontsnapte. Demonstranten van de groep DierAnimal eisen dat het dierenpark definitief gesloten wordt.

Door een menselijke fout wist leeuwin Rani donderdagochtend te ontkomen uit haar verblijf. Nadat een dierenarts urenlang probeerde om het dier te verdoven, schoot een politieagent de leeuwin uiteindelijk dood.

De dierenactivisten toonden spandoeken en deelden rozen uit aan bezoekers, om bij het leeuwenverblijf neer te leggen. "We hebben er genoeg van", vertelt organisator Jean-Michel Stasse aan Vlaamse media. "Deze dierentuin beweert aan natuurbehoud te doen, maar dat is niet zo. Dieren moeten in hun natuurlijke biotoop beschermd worden. Je bereikt er niets mee om ze hier in een afgesloten grasperkje vast te zetten."

De actievoerders werden nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Het protest verliep rustig.

Planckendael heeft inmiddels beloofd om een half miljoen euro te investeren in veiligere kooien voor risicovolle dieren als olifanten, mensapen en roofdieren.Meer Zoo Planckendael
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be