ZOO Planckendael

Protestactie bij Belgische dierentuin om doodgeschoten leeuw

24-06-2018, 17:57 uur | Reacties

Tientallen actievoerders hebben dit weekend geprotesteerd voor de ingang van de Belgische dierentuin Planckendael. Ze zijn boos om het doodschieten van een leeuw die afgelopen week ontsnapte. Demonstranten van de groep DierAnimal eisen dat het dierenpark definitief gesloten wordt.

Door een menselijke fout wist leeuwin Rani donderdagochtend te ontkomen uit haar verblijf. Nadat een dierenarts urenlang probeerde om het dier te verdoven, schoot een politieagent de leeuwin uiteindelijk dood.


ZIE OOK: Ontsnapte leeuw doodgeschoten in Belgische dierentuin

De dierenactivisten toonden spandoeken en deelden rozen uit aan bezoekers, om bij het leeuwenverblijf neer te leggen. "We hebben er genoeg van", vertelt organisator Jean-Michel Stasse aan Vlaamse media. "Deze dierentuin beweert aan natuurbehoud te doen, maar dat is niet zo. Dieren moeten in hun natuurlijke biotoop beschermd worden. Je bereikt er niets mee om ze hier in een afgesloten grasperkje vast te zetten."

De actievoerders werden nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Het protest verliep rustig.

Planckendael heeft inmiddels beloofd om een half miljoen euro te investeren in veiligere kooien voor risicovolle dieren als olifanten, mensapen en roofdieren.ZIE OOK: Belgische dierentuin investeert half miljoen euro in veiligheid na ontsnapping leeuw

Reacties