Attractie- & Vakantiepark Slagharen

PVV'er klaagt over moslims in Attractiepark Slagharen: 'Dit is niet Marokko'

22-06-2018, 21:51 uur | Reacties

Een Brabantse PVV-politicus nagelt islamitische bezoekers van Attractiepark Slagharen aan de digitale schandpaal. Maikel Boon, lid van de PVV-fractie in de Brabantse Provinciale Staten, is niet te spreken over de hoeveelheid moslims in het Overijsselse pretpark. Hij klaagt op Twitter dat er in het park wel érg veel islamitische gezinnetjes rondlopen.

Boon plaatste een fotocompilatie van voornamelijk gesluierde vrouwen in het park. Daarbij schreef hij: "Dit is niet in Marokko. Dit is niet in Syrië. Dit is niet in Eritrea. Dit is in Attractiepark Slagharen. Stop de islamisering van Nederland. Stop vrouwenonderdrukking. Nederland is van ons."


ZIE OOK: Foto's: Geert Wilders met PVV-fans in de Efteling

Een woordvoerster van het attractiepark zegt te betreuren dat de PVV'er ongevraagd foto's van bezoekers heeft gebruikt. Toch worden er geen stappen ondernomen. "Door ons te mengen in deze discussie kan het lijken alsof wij een standpunt innemen. Dat willen we niet, want daar zijn wij niet voor." Wel zegt de voorlichtster: "Bij ons is iedereen welkom. We zijn een pretpark, we zijn er om mensen een plezierige tijd te bezorgen."

In eerste instantie plaatste Boon de foto's ongecensureerd, zonder zwarte balkjes voor de ogen. Ook gebruikte hij het officiële logo van Slagharen. Na kritiek verving hij dat bericht door een gecensureerde versie zonder het logo. De bezoekers zijn onherkenbaar gemaakt.

ZIE OOK: Moslima (25) had plannen voor terroristische aanslag in de Efteling

Reacties