Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Antiracismeclub: 'Efteling vindt duiven belangrijker dan niet-witte kinderen'

15-06-2018, 14.33 uur

De actiegroep die eerder protesteerde tegen 'racistische' attracties in de Efteling, laat weer van zich horen. In een Facebook-bericht klaagt de antiracismeclub Stop Oppressive Stereotypes over de beslissing van de Efteling om de bekende gekleurde duiven in het Sprookjesbos voortaan niet meer te verven.

De klagers vinden het schandalig dat het attractiepark kennelijk wel naar dierenactivisten luistert en niet naar hen. "De Efteling vindt het welzijn van dieren nog belangrijker dan dat van niet-witte kinderen", luidt de reactie. "Waar is de hetze om het verdwijnen van deze traditie? Racisten zijn zo doorzichtig."

Stop Oppressive Stereotypes zet zich al jaren in om de Efteling-attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale te laten aanpassen. De attracties zouden racistische stereotyperingen bevatten.

In de zomer van 2016 gaf de directie van de Efteling aan met de groep in gesprek te willen gaan. Daarna is er weinig meer van de actievoerders vernomen. Wel zei Efteling-directeur Fons Jurgens vorig jaar dat de bewuste attracties in ieder geval niet gesloten zullen worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be