Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Antiracismeclub: 'Efteling vindt duiven belangrijker dan niet-witte kinderen'

15-06-2018, 14:33 uur | Reacties

De actiegroep die eerder protesteerde tegen 'racistische' attracties in de Efteling, laat weer van zich horen. In een Facebook-bericht klaagt de antiracismeclub Stop Oppressive Stereotypes over de beslissing van de Efteling om de bekende gekleurde duiven in het Sprookjesbos voortaan niet meer te verven.

De klagers vinden het schandalig dat het attractiepark kennelijk wel naar dierenactivisten luistert en niet naar hen. "De Efteling vindt het welzijn van dieren nog belangrijker dan dat van niet-witte kinderen", luidt de reactie. "Waar is de hetze om het verdwijnen van deze traditie? Racisten zijn zo doorzichtig."

ZIE OOK: Efteling wil in gesprek met actiegroep na klachten over racistische attracties

Stop Oppressive Stereotypes zet zich al jaren in om de Efteling-attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale te laten aanpassen. De attracties zouden racistische stereotyperingen bevatten.

In de zomer van 2016 gaf de directie van de Efteling aan met de groep in gesprek te willen gaan. Daarna is er weinig meer van de actievoerders vernomen. Wel zei Efteling-directeur Fons Jurgens vorig jaar dat de bewuste attracties in ieder geval niet gesloten zullen worden.

ZIE OOK: Efteling gaat 'racistische' attracties niet weghalen

Reacties
Bijdrage