Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

14-06-2018, 18.01 uur

Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft vorig jaar een verlies geleden van 1,8 miljoen euro. Dat bevestigt de directie van het Drentse themapark aan regionale media. Afgelopen maand werd al bekend dat de bezoekersaantallen van 2017 flink tegenvielen.

In openingsjaar 2016 trok Wildlands nog 1,4 miljoen bezoekers, verspreid over negen maanden. Een jaar later waren dat er nog maar een miljoen, verspreid over twaalf maanden. Het aantal abonnementhouders daalde van 70.000 in het eerste jaar naar 31.000 nu.

Er is een nieuwe koers nodig om het tij te kunnen keren, zegt directeur Frankwin van Beers. "We gaan nog meer luisteren naar de mensen." Ook is het de bedoeling om de naamsbekendheid te vergroten, onder meer door prominenter aanwezig te zijn op kortingssites.

Wildlands kan in theorie 1,3 miljoen bezoekers per jaar lokken, blijkt uit onderzoek. Dat gaat in 2018 waarschijnlijk nog niet lukken. Tot nu toe trok het park minder bezoekers dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be