Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Ook Slagharen plaatst weegschalen bij attracties

15-06-2018, 09:30 uur | Reacties

Niet alleen Bobbejaanland heeft bij sommige attracties weegschalen neergezet om het gewicht van bezoekers te kunnen controleren. Dezelfde maatregel werd ook ingevoerd bij enkele attracties in Attractiepark Slagharen. Dat bevestigt directeur Wouter Dekkers aan Looopings.

"Bij sommige attracties geldt nu eenmaal een maximumgewicht, ingegeven door de fabrikant", legt Dekkers uit. "Veiligheid gaat voor alles, dus wij willen ons aan die richtlijn houden. Het is soms echter heel lastig in te schatten hoe zwaar een gast is. Een weegschaal kan ons personeel daarbij helpen."


ZIE OOK: Weegschalen bij attracties in Bobbejaanland

Er staan op dit moment alleen nog weegschalen bij de waterglijbanen in zwemparadijs Aqua Mexicana. "Bij een eerste inventarisatie bleek dat die attracties ervoor in aanmerking komen." Er wordt gedacht aan professionelere meetapparatuur. "Het is interessant om te bekijken hoe wij daar als branche de komende tijd mee moeten omgaan."

Bobbejaanland zette weegschalen neer bij vier waterattracties: een wildwaterbaan, een rustig boottochtje en twee boomstambanen. Zowel Slagharen als Bobbejaanland is onderdeel van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als onder meer Movie Park Germany.

ZIE OOK: Attractiepark Slagharen alert op dikke bezoekers

Reacties