Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Ook Slagharen plaatst weegschalen bij attracties

15-06-2018, 09.30 uur

Niet alleen Bobbejaanland heeft bij sommige attracties weegschalen neergezet om het gewicht van bezoekers te kunnen controleren. Dezelfde maatregel werd ook ingevoerd bij enkele attracties in Attractiepark Slagharen. Dat bevestigt directeur Wouter Dekkers aan Looopings.

"Bij sommige attracties geldt nu eenmaal een maximumgewicht, ingegeven door de fabrikant", legt Dekkers uit. "Veiligheid gaat voor alles, dus wij willen ons aan die richtlijn houden. Het is soms echter heel lastig in te schatten hoe zwaar een gast is. Een weegschaal kan ons personeel daarbij helpen."

Er staan op dit moment alleen nog weegschalen bij de waterglijbanen in zwemparadijs Aqua Mexicana. "Bij een eerste inventarisatie bleek dat die attracties ervoor in aanmerking komen." Er wordt gedacht aan professionelere meetapparatuur. "Het is interessant om te bekijken hoe wij daar als branche de komende tijd mee moeten omgaan."

Bobbejaanland zette weegschalen neer bij vier waterattracties: een wildwaterbaan, een rustig boottochtje en twee boomstambanen. Zowel Slagharen als Bobbejaanland is onderdeel van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als onder meer Movie Park Germany.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be