Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Waterattractie Merlin's Quest in Toverland wordt getest

11-06-2018, 17.15 uur | Reacties

Minder dan vier weken voor de officiële opening maakt de nieuwe waterattractie van Toverland testritjes. Het Limburgse themapark opent op 7 juli het themagebied Avalon, met de wing coaster Fenix en de rustgevende vaartocht Merlin's Quest. Vandaag kwamen de boten van Merlin's Quest voor het eerst naar buiten voor een testvaart.

Bezoekers die straks in één van de veertien boten stappen, maken een twaalf minuten durende ontdekkingsreis over de vijver in het hart van Avalon. Halverwege het parcours passeren ze een darkride met gedetailleerde decors en animatronics. Daar gaan opvarenden op zoek naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven.

Het gevaar ligt op de loer. "Tovenaar Merlijn moet ervoor zorgen dat zijn witte magie het wint van de ijskoude magie", luidt de uitleg van ontwerper Peter van Holsteijn. Ook varen boten onder de imposante baan van de veertig meter hoge wing coaster door. Dat zorgt voor spectaculaire aanzichten.

Het traject van Merlin's Quest is 430 meter lang. De Duitse fabrikant Mack Rides leverde het transportsysteem. Een week geleden werd achtbaan Fenix al getest.

Meer Attractiepark Toverland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be