Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Oorzaak van brand in Europa-Park bekend

06-06-2018, 12.36 uur

De oorzaak van de grote brand in Europa-Park is bekend. Volgens de politie kon het vuur ontstaan door een technisch defect bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. "Het technisch onderzoek is nog niet volledig afgerond, maar op dit moment gaan we niet uit van een menselijke fout", laten de autoriteiten weten.

Door de brand werd een deel van het Duitse attractiepark verwoest. Daarbij zijn themadeel Scandinavië, darkride Piraten in Batavia en een datacentrum grotendeels in as gelegd. Bezoekers en medewerkers kwamen met de schrik vrij. Wel raakten zeven brandweerlieden lichtgewond, onder meer door het inademen van rook.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte omvang van de schade. Op Piraten in Batavia en Fjord Rafting na zijn alle attracties in het getroffen gebied inmiddels weer geopend. Europa-Park wil de wildwaterbaan ook zo spoedig mogelijk weer in gebruik nemen.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be