Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft tekst en uitleg over uitbreidingsplannen

03-06-2018, 16.30 uur

Een bekende Amerikaanse Disney-manager heeft zich voor het eerst uitgelaten over de grootschalige uitbreidingsplannen van Disneyland Paris. Tussen 2020 en 2025 wordt het Walt Disney Studios Park uitgebreid met drie nieuwe themagebieden rond Marvel, Star Wars en Frozen. Het gaat om een investering van 2 miljard euro.

Disney-imagineer Tom Fitzgerald sprak zaterdagavond over de plannen tijdens een conferentie met fans. Hij liet daarbij niet het achterste van zijn tong zien, maar onthulde wel enkele details over zijn toekomstvisie voor Disneyland Paris. Fitzgerald is als creatief directeur bij Walt Disney Imagineering verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Europese resort.

"Het probleem van het Walt Disney Studios Park is dat het park het DNA van een klassiek Disney-park mist. Er is geen Main Street en er is geen verdeelplein." Ook de infrastructuur deugt niet, vindt Fitzgerald. "Er is sprake van een boemerangeffect: bezoekers lopen heen en weer tussen het Animation-gebied en Rock 'n' Roller Coaster."

Dat gaat veranderen. Er komt echter geen standaard Main Street met huisjes. "We hebben gekozen voor een prachtige tuin die leidt naar een groot meer." De brede laan wordt gebaseerd op Jardin des Tuileries, een groot park in het centrum van Parijs.

In het naastgelegen Disneyland Park lopen bezoekers bij binnenkomst meteen naar het kasteel van Doornroosje. In het Walt Disney Studios Park gaat het Frozen-gebied die rol vervullen. "Elsa's ijspaleis wordt de blikvanger die je verder het park in lokt, richting het meer. Dat is in dit geval eigenlijk hét Disney-kasteel."

Fitzgerald bevestigt dat er plannen zijn om het water ook te gebruiken voor shows. "Het meer is een fantastische plek voor entertainment, zowel overdag als 's avonds. Dat is een prachtige kans voor ons entertainmentteam hier."

En het uitbreiden van het Walt Disney Studios Park stopt niet als de drie nieuwe themadelen zijn afgerond, belooft Fitzgerald. "We maken nu ruimte zodat het park in de toekomst verder kan groeien. We hebben daar genoeg plek voor. Dit is de eerste fase."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be