Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park geopend ondanks gigantische brand

27-05-2018, 05.53 uur | Reacties

Ondanks de enorme brand van zaterdagavond gaat Europa-Park op zondagochtend gewoon open. Dat heeft een woordvoerder laten weten op Twitter. Even was het onduidelijk of het grootste attractiepark van Duitsland de poorten wel zou kunnen openen.

Zaterdagavond werden themagebied Scandinavië en de darkride Piraten in Batavia in het Nederlandse themadeel verwoest door een gigantische brand. Er vielen geen gewonden onder aanwezige bezoekers en medewerkers. Wel raakten zeven brandweerlieden lichtgewond, onder meer door het inademen van rook.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Het vuur ontstond in een opslagruimte in het Scandinavische themagebied. Vervolgens sloeg het over naar omliggende gebouwen. Er kwamen vijfhonderd hulpverleners ter plaatse, waaronder 250 brandweerlieden en vijftig politieagenten. De schade loopt in de miljoenen euro's.

"We zijn blij om te kunnen melden dat Europa-Park om 09.00 uur zal openen zoals gepland, met uitzondering van de gedeeltes die zijn getroffen door de brand", staat in een verklaring. Alle evenementen vinden gewoon plaats. Ook de live-uitzending van het Duitse tv-programma Immer wieder Sonntags vanuit Europa-Park kan doorgaan.

De officiële website van Europa-Park, die tijdens de brand offline ging, is inmiddels weer te bereiken.

Meer Europa-Park
Reacties