Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park getroffen door enorme brand: attractie verwoest

26-05-2018, 18.49 uur

In het Duitse attractiepark Europa-Park is zaterdagavond een gigantische brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de buurt van de overdekte attractie Piraten in Batavia. De attractie en het grootste gedeelte van het naastgelegen themagebied Scandinavië moeten als verloren worden beschouwd. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Er waren naar verluidt ongeveer 25.000 bezoekers aanwezig in het park. Op social media verschenen talloze beelden van de vuurzee en een enorme rookpluim. Opvallend genoeg bleven andere attracties in eerste instantie wel geopend. Inmiddels is Europa-Park gesloten. Avondevenementen gaan door zoals gepland.

"Dit is een trieste dag voor Europa-Park", laat directeur Michael Mack weten op Twitter. "Bedankt aan iedereen die heeft geholpen om ons levenswerk te redden. Ik kan niet uitdrukken hoe ik me voel. We zijn Piraten in Batavia en Noorwegen compleet verloren. Maar vooralsnog is niemand gewond geraakt."

Gespaard
In themagebied Scandinavië staan twee attracties: wildwaterbaan Fjord Rafting en schommelschip Vindjammer. Darkride Piraten in Batavia ligt in het Nederlandse themadeel. De omliggende gebieden IJsland, Portugal en Luxemburg werden gespaard.

De officiële website van Europa-Park is al de hele avond niet bereikbaar. Ook de app van het pretpark wordt tijdelijk niet meer bijgewerkt. Of het park morgen open kan, is nog niet duidelijk.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be