Europa-Park

Europa-Park getroffen door enorme brand: attractie verwoest

26-05-2018, 18:49 uur | Reacties

In het Duitse attractiepark Europa-Park is zaterdagavond een gigantische brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de buurt van de overdekte attractie Piraten in Batavia. De attractie en het grootste gedeelte van het naastgelegen themagebied Scandinaviƫ moeten als verloren worden beschouwd. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Er waren naar verluidt ongeveer 25.000 bezoekers aanwezig in het park. Op social media verschenen talloze beelden van de vuurzee en een enorme rookpluim. Opvallend genoeg bleven andere attracties in eerste instantie wel geopend. Inmiddels is Europa-Park gesloten. Avondevenementen gaan door zoals gepland.


ZIE OOK: Brand in pretpark: kraampje met Flammkuchen gaat in vlammen op

"Dit is een trieste dag voor Europa-Park", laat directeur Michael Mack weten op Twitter. "Bedankt aan iedereen die heeft geholpen om ons levenswerk te redden. Ik kan niet uitdrukken hoe ik me voel. We zijn Piraten in Batavia en Noorwegen compleet verloren. Maar vooralsnog is niemand gewond geraakt."

Gespaard
In themagebied Scandinaviƫ staan twee attracties: wildwaterbaan Fjord Rafting en schommelschip Vindjammer. Darkride Piraten in Batavia ligt in het Nederlandse themadeel. De omliggende gebieden IJsland, Portugal en Luxemburg werden gespaard.

De officiƫle website van Europa-Park is al de hele avond niet bereikbaar. Ook de app van het pretpark wordt tijdelijk niet meer bijgewerkt. Of het park morgen open kan, is nog niet duidelijk.ZIE OOK: Brand uitgebroken in restaurant Efteling

Reacties