Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin Artis wil minder diersoorten

27-05-2018, 20.42 uur

De Amsterdamse dierentuin Artis overweegt het aantal diersoorten in het park terug te schroeven. De komende jaren wordt de dierencollectie van Artis kritisch tegen het licht gehouden. Dat heeft wethouder Abdeluheb Choho laten weten in een brief.

Artis voldoet al aan alle landelijke en Europese wetten op het gebied van dierenwelzijn. Toch denkt de directie aan het verminderen van de hoeveelheid diersoorten. De leefruimte van dieren die mogen blijven, kan daardoor uitgebreid worden.

Dat zou het dierenwelzijn nog meer ten goede komen. Eerder koos Artis er al voor om geen nijlpaarden, ijsberen, tijgers en panters meer te houden. Het aantal diersoorten daalde in vijftien jaar tijd van 1200 naar 545 stuks.

De verblijven van onder meer jaguars en olifanten werden juist groter. Artis verwelkomde afgelopen jaar 1,4 miljoen bezoekers, een absoluut record.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be