Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoeker laat hond achter in auto op parkeerplaats

23-05-2018, 23.21 uurBeeld: Céline Zilverdauw

Een bezoeker van de Efteling heeft vandaag een hondje achtergelaten in een auto op het parkeerterrein. Opvallend genoeg werd bij de ingang van het attractiepark eerder vandaag nog een speciaal waarschuwingsbord voor hondenbezitters onthuld.

Daarop staat dat bezoekers met een hond gebruik kunnen maken van een gratis hondenkennel. Kennelijk is nog niet iedereen ervan op de hoogte. "Sommige mensen snappen het gewoon niet hé", klaagt Efteling-abonnementhouder Céline Zilverdauw in een Facebook-bericht. Ze besloot de beveiliging in te schakelen toen ze het hondje zag zitten.

"Het diertje was aan één stuk aan het blaffen, zielepootje." De vrouw heeft vervolgens foto's gemaakt van de hond, de auto en het kenteken, die ze aan Efteling-medewerkers kon laten zien. "De beveiliging is er meteen mee aan de slag gegaan." Uiteindelijk is de eigenaar gevonden en kon de hond bevrijd worden.

Volgens een woordvoerster van de Dierenbescherming kan een kwartier opgesloten zitten al fataal zijn voor een hond. "Omdat hij niet kan zweten, gaat hij extra veel hijgen. Zijn hersens gaan koken, het bloed gaat stollen en langzaam vallen zijn organen uit"

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be