Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoeker laat hond achter in auto op parkeerplaats

23-05-2018, 23:21 uur | ReactiesFoto: Céline Zilverdauw

Een bezoeker van de Efteling heeft vandaag een hondje achtergelaten in een auto op het parkeerterrein. Opvallend genoeg werd bij de ingang van het attractiepark eerder vandaag nog een speciaal waarschuwingsbord voor hondenbezitters onthuld.

Daarop staat dat bezoekers met een hond gebruik kunnen maken van een gratis hondenkennel. Kennelijk is nog niet iedereen ervan op de hoogte. "Sommige mensen snappen het gewoon niet hé", klaagt Efteling-abonnementhouder Céline Zilverdauw in een Facebook-bericht. Ze besloot de beveiliging in te schakelen toen ze het hondje zag zitten.

ZIE OOK: Efteling onthult waarschuwingsbord voor bezoekers met een hond

"Het diertje was aan één stuk aan het blaffen, zielepootje." De vrouw heeft vervolgens foto's gemaakt van de hond, de auto en het kenteken, die ze aan Efteling-medewerkers kon laten zien. "De beveiliging is er meteen mee aan de slag gegaan." Uiteindelijk is de eigenaar gevonden en kon de hond bevrijd worden.

Volgens een woordvoerster van de Dierenbescherming kan een kwartier opgesloten zitten al fataal zijn voor een hond. "Omdat hij niet kan zweten, gaat hij extra veel hijgen. Zijn hersens gaan koken, het bloed gaat stollen en langzaam vallen zijn organen uit"

ZIE OOK: Honden achtergelaten op parkeerplaats Efteling: 'Schandalig dit'

Reacties
Bijdrage