Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Belgium

Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast Walibi: 'Het is ondraaglijk'

13-05-2018, 17:23 uur | Reacties

Omwonenden van Walibi Belgium luiden de noodklok. De buurtbewoners zijn absoluut niet blij met een nieuwe vergunning van het Belgische pretpark. Daarin staat dat het maximale geluidsniveau van het attractiepark overdag wordt verhoogd van 55 dBa naar 60 dBa.

's Avonds ligt het niveau straks op 55 dBa in plaats van 50 dBa. Daarnaast wordt er gesproken over twintig dagen in het seizoen waarop Walibi tot 23.00 uur meer geluid mag maken. Nu mag dat nog maar tien keer per jaar.

ZIE OOK: Ontwerp van nieuwe mega-achtbaan Walibi Belgium uitgelekt

Buren van het park klagen al langer over geluiden van attracties en geschreeuw van bezoekers. Ze vrezen dat de overlast de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ook zien ze op tegen de opening van een nieuwe mega-achtbaan in 2021.

"Walibi speelt een belangrijke rol in onze regio, maar dat mag niet ten koste gaan van de inwoners", zegt de voorzitter van een buurtvereniging in gesprek met een regionale krant. Hij vertegenwoordigt naar eigen zeggen honderden gezinnen. "Toen de meeste families hier kwamen wonen, was Walibi een familiepark. Nu is het een park vol sensationele attracties. Het is ondraaglijk en de mensen zijn het gewoon zat."

ZIE OOK: Buren Walibi Belgium stomverbaasd over toekomstplannen

Reacties
Bijdrage