Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische dierentuinen gaan ivoor van bezoekers vernietigen

13-05-2018, 15.07 uur

Drie Belgische dierentuinen gaan ivoren objecten inzamelen. Van dinsdag 15 mei tot en met zondag 12 augustus kunnen alle bezoekers van Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael en Pairi Daiza ivoren voorwerpen inleveren.

Onder het motto 'Laat je (slag)tanden zien' willen de dierenparken de illegale handel in ivoor tegengaan. Het gaat om een campagne in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. In België is ivoor als persoonlijk bezit legaal, maar verkopen mag niet.

Bezoekers kunnen de ivoren voorwerpen achterlaten in een container. Ze zullen worden vernietigd. "Op deze wijze kan je jezelf ook garanderen dat het ivoor geen bijdrage meer zal leveren aan de illegale handel", staat in een persbericht.

Veel Belgen hebben ivoren spullen die zijn meegebracht door familieleden die in Congo hebben gewoond. Dat was tot 1960 een kolonie van België.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be