Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Plopsa

Nog nooit eerder vertoonde Plopsaland-ontwerpen online

14-05-2018, 13:10 uur | Reacties

De huisontwerper van Plopsaland gunt pretparkfans een kijkje in zijn archief. Grafisch ontwerper Piet De Koninck heeft een groot aantal tekeningen online gezet die hij de afgelopen decennia maakte voor de Plopsa-parken. Daar zitten ook een hoop niet uitgevoerde ideeën bij. Sommige ontwerpen werden bovendien nog nooit eerder gepubliceerd.

Op de nieuwe website van KING concept - het bedrijf van De Koninck - staan vele tientallen schetsen voor attracties, pleinen, winkels, restaurants, theatervoorstellingen en zwembaden. De tekeningen kenmerken zich door een kleurrijke en speelse tekenstijl. "Ik moet kind zijn om mijn werk goed te kunnen uitvoeren", zei de Vlaming daar ooit over.

ZIE OOK: Zo gaat het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

Piet De Koninck is al sinds 1996 betrokken bij Studio 100, het moederbedrijf van de Plopsa-parken. Hij maakte in de loop der jaren talloze ontwerpen voor Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park en Majaland Kownaty. Ook doet Studio 100 regelmatig een beroep op hem voor theatervoorstellingen en filmsets.ZIE OOK: Duitse zombie-achtbaan krijgt griezelwachtrij met schrikeffecten

Reacties
Bijdrage