Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Beekse Bergen is wereldnieuws door cheetafilmpje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

12-05-2018, 07.00 uur

Safaripark Beekse Bergen is plotseling wereldnieuws. Sinds de publicatie van een filmpje waarop te zien is hoe een Frans gezin een wandeling maakt tussen de jachtluipaarden, duikt de internationale pers op het Brabantse dierenpark. Buitenlandse nieuwssites, tv-zenders en persbureaus gaan massaal met de videobeelden aan de haal.

Daardoor is het bizarre voorval ook over de grens het gesprek van de dag. "Het is inderdaad erg hectisch", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "We worden platgebeld door journalisten uit binnen- en buitenland. We hebben wel vaker media-aandacht, maar zoiets hebben we hier nog nooit meegemaakt."

Op YouTube werd het spraakmakende filmpje al meer dan vier miljoen keer bekeken. Britse media als The Sun, de Daily Mirror en BBC News smullen van het nieuws. "Family run from cheetahs after getting out of their car at safari park", kopt The Independent. "What were they thinking?", vaagt de Daily Mail zich af.

De beelden van de levensgevaarlijke actie hebben ook de Verenigde Staten bereikt. "Cheetahs chase tourists at Dutch safari park", meldt Fox News. En uiteraard kunnen Franse media niet achterblijven. Dagblad Le Parisien spreekt over "roekeloze bezoekers". "Deze Fransen begrepen het concept van een safari kennelijk niet", aldus Le HuffPost.

Het verbijsterende incident is bovendien voer voor grappenmakers. "Beekse Bergen grijpt in: alle Franse bezoekers preventief afgeschoten", schrijft de satirische nieuwssite De Speld. Op Facebook hebben al duizenden mensen zich opgegeven voor het fictieve evenement 'Knuffelen met luipaarden'. "De eindtijd is nog niet helemaal zeker, het zou om bepaalde redenen wat korter kunnen duren...", zegt initiatiefnemer Jasper de Hoog.

Alle aandacht is uiteraard goed voor de naamsbekendheid van het safaripark. "Maar we promoten onszelf toch liever op een andere manier", zegt de voorlichtster. "Hopelijk zorgt de verspreiding van het nieuws er in ieder geval voor dat veel mensen inzien dat dit gedrag zeer onverstandig is."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be