Attractiepark Toverland

Nieuwe wing coaster Fenix in Toverland is helemaal compleet

07-05-2018, 18:17 uur | Reacties

De spectaculaire nieuwe achtbaan Fenix in Toverland is compleet. Zojuist werd het laatste baandeel gemonteerd op bijna veertig meter hoogte. Daarmee staat de volledige constructie van de 813 meter lange wing coaster overeind.

Het laatste nog ontbrekende onderdeel was die van de bocht na de lift. Bezoekers nemen straks plaats in karretjes die links en rechts naast de baan hangen. De rit bevat drie inversies: een 'dive drop' (halve draai met vrije val), een 'Immelmann' (halve looping met halve kurkentrekker) en een 'zero G-roll' (uitgestrekte kurkentrekker). Fenix gaat 95 kilometer per uur.


ZIE OOK: Eerste baandelen van nieuwe achtbaan Toverland geplaatst

In januari werden de eerste baandelen geplaatst. Op 18 april bereikte men het hoogste punt. De indrukwekkende rollercoaster komt uit de fabriek van het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard, bekend van bijvoorbeeld Baron 1898 in de Efteling en Black Mamba in Phantasialand.

Waarschijnlijk vinden in juni de eerste testritten plaats, vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. De officiële opening staat gepland op zaterdag 7 juli. Tegelijkertijd wordt de rest van themagebied Avalon in gebruik genomen, met onder meer waterattractie Merlin's Quest. Ook het nieuwe entreegebied Port Laguna gaat dan open.

ZIE OOK: Spectaculaire wing coaster Toverland bereikt hoogste punt

Reacties