Efteling

Dit wordt het thema van de nieuwe achtbaan in de Efteling

06-05-2018, 19:19 uur | Reacties

Looopings kan onthullen welk thema de nieuwe achtbaan van de Efteling krijgt. Het attractiepark is van plan om in 2020 een opzienbarende nieuwe rollercoaster te openen. Die attractie staat helemaal in het teken van het circus.

Het wordt een vrolijke familieattractie met verschillende gevarieerde elementen, waaronder een lancering en een tientallen meters hoge liftheuvel. De achtbaan komt te liggen op een stuk grond ten oosten van het huidige park. Dat nieuwe gebied - in de buurt van Vogel Rok en het Efteling Hotel - wordt straks bij het bestaande themadeel Reizenrijk gerekend.


ZIE OOK: Efteling krijgt achtbaan met een lancering

In de Efteling gaat een grote circustent verrijzen. Daar wordt de achtbaan grotendeels omheen gebouwd. Meer details over het thema zijn nog niet bekend. Er komen geen inversies.

Vergunningen
De Efteling wil het bericht nog niet bevestigen. "We vinden het leuk dat onze toekomstplannen de gemoederen nu al zo bezighouden, maar we kunnen er zelf nog niets concreets over kwijt", reageert een woordvoerster. Het attractiepark beschikt nog niet over de benodigde vergunningen om te gaan bouwen. "We hebben plannen, maar die zijn dus nog niet definitief goedgekeurd. Tot die tijd valt er over dit project helaas weinig te zeggen."

Efteling-fans speculeren al maanden over het thema van de nieuwe achtbaan. Geruchten over een circusthema doen al geruime tijd de ronde op fora en social media. Looopings kan nu met zekerheid melden dat die geruchten kloppen.

Anton Pieck
De combinatie Efteling en circus is niet nieuw. Zo werden er in de jaren zestig en negentig al circusvoorstellingen opgevoerd in het sprookjespark. Sinds 1971 staat er een klein circusje in de miniatuurwereld Diorama. Het Efteling Hotel heeft sinds 1994 een themakamer die draait om de circuswereld, de Circus Suite. In 2008 en 2009 konden Efteling-bezoekers kijken naar de populaire show Circus Anton Pieck. Komend najaar gaat een Cirque du Soleil-achtige theatershow in première in het Efteling Theater.

ZIE OOK: Efteling komt met Cirque du Soleil-achtige theatershow

Reacties