Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany presenteert vernieuwde wildwaterbaan Excalibur

04-05-2018, 12.30 uur

Movie Park Germany heeft vandaag de vernieuwde wildwaterbaan Excalibur - Secrets of the Dark Forest gepresenteerd. Fans en journalisten mochten alvast kennismaken met de gerenoveerde attractie, die aanstaande maandag opengaat voor het grote publiek.

Excalibur draait om koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. In de uitvoerig gedecoreerde wachtrij worden bezoekers aangesproken door tovenaar Merlijn, die vertelt dat het magische zwaard Excalibur is gestolen. Tijdens de vaartocht langs enorme rotswanden en mythische wezens gaan opvarenden op zoek naar het legendarische attribuut.

De rapid river van fabrikant Intamin opende in 1996 als Die Unendliche Geschichte, gebaseerd op de bioscoopfilm The NeverEnding Story. Vanwege het verdwijnen van die licentie ging de attractie sinds 2005 door het leven als Mystery River. Door achterstallig onderhoud liet de kwaliteit de afgelopen jaren te wensen over.

Hoewel de oude rotsen nagenoeg intact bleven, kwamen er wel nieuwe decoraties, nieuwe effecten en een speciaal gecomponeerde soundtrack. Het Duitse filmpark werkte voor de verbouwing samen met de Nederlandse Leisure Expert Group, de Duitse mediabedrijven IMAscore en IMAmedia en de Deense firma Tema Design.

"We hebben dit keer niet gekozen voor een thema gebaseerd op één bioscoopfilm, maar voor een algemeen thema dat iedereen kent en meermaals verfilmd is", zegt Movie Park-directeur Thorsten Backhaus. "Het is wat ons betreft een enorme verbetering. We hopen heel erg dat onze fans de veranderingen waarderen."

In de onderstaande video zijn alle aanpassingen te zien.



Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be