Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Attracties van nieuw Frans pretpark gepresenteerd

07-05-2018, 14.56 uur

Na jaren vertraging gaat deze zomer een nieuw Frans pretpark open: Parc Spirou. Het park draait om bekende stripfiguren als Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke. Een groot deel van de attracties - waaronder enkele achtbanen - staat al overeind. Afgelopen week werd bekend hoe de attracties gaan heten.

De drie rollercoasters in het park worden allemaal geleverd door het Duitse bedrijf Zierer. Het opvallendste exemplaar is de 22 meter hoge achtbaan Spirou Racing. Bij de familieachtbaan Wanted by Lucky Luke nemen bezoekers plaats in een mijntreintje. Voor de kleintjes is er de kinderachtbaan En avant Seccotine.

Daarnaast zijn er drie simulatoren met de namen Gaffe à Gaston, Zombillenium en Mesozoïk Island. De rest van het attractieaanbod bestaat uit zes familieattracties, waaronder de vrijevaltorens Houbi en Houba, bloemenmolen Marsu Palombia, zweefmolen Aéro Champignac en het draaiende schommelschip Fantasio Rodéo.

De entreeprijs van Parc Spirou bedraagt 32 euro voor volwassenen en 25 euro voor kinderen tot en met 11 jaar. Het park ligt in de buurt van de Zuid-Franse stad Avignon. Volgens de initiatiefnemers worden er de komende jaren steeds nieuwe attracties toegevoegd.



Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be