Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling investeert jaarlijks ruim 10 miljoen euro in onderhoud'

01-05-2016, 15.35 uurBeeld: Eftelwesley

De Efteling is niet zuinig als het gaat om groot onderhoud. Elk jaar investeert het pretpark meer dan 10 miljoen euro in opknapbeurten en renovaties. Dat onthult directeur Fons Jurgens in een interview met tijdschrift Elsevier Juist.

Volgens hem is dat vergeleken met andere attractieparken "een heel hoog budget". De afgelopen jaren werden onder meer Droomvlucht, Villa Volta, Fata Morgana, de Gondoletta, wildwaterbaan Piraña, schommelschip de Halve Maen, de Game Gallery, meerdere sprookjes en verschillende restaurants vernieuwd.

In hetzelfde interview vertelt Jurgens dat de Efteling niet altijd kiest voor de goedkoopste leveranciers en de meest commerciële oplossingen. "Je kunt hard duwen en dan verdien je misschien een keer 10.000 euro. Maar als die leverancier vervolgens failliet gaat, hebben wij niemand meer voor het onderhoud van de Python."

De Efteling is authentieker dan het 'Amerikaanse' Disneyland Paris, vindt de directeur. "Onze mensen mogen ook gewoon zichzelf zijn, zij worden niet gescript."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be