Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote opknapbeurt voor bootjesmolen Polka Marina in de Efteling

22-12-2015, 13.34 uur

De klassieke Efteling-attractie Polka Marina krijgt een flinke opknapbeurt. Volgend jaar is de bootjesmolen bijna vijf weken gesloten. Van 12 september tot en met 14 oktober staan de zeilscheepjes stil, blijkt uit de nieuwe onderhoudskalender van het pretpark.

Polka Marina opende in 1984, tegelijk met Carnaval Festival en de Oude Tufferbaan. Destijds kostte de bouw 1,5 miljoen gulden. De baan werd geleverd door de Limburgse attractiebouwer Vekoma, eerder verantwoordelijk voor de Python (1981). Ton van de Ven ontwierp de bootjes en de rest van het decor, inclusief een grote ronddraaiende walvis als middelpunt.

Mogelijk wordt de renovatie ook aangegrepen om nieuwe elementen en decorstukken toe te voegen. De Efteling heeft er een gewoonte van gemaakt om tijdens langdurige onderhoudsbeurten niet alleen te focussen op de techniek. Zo werden de afgelopen jaren onder meer Droomvlucht, wildwaterbaan Piraña, Fata Morgana en de Indische Waterlelies vernieuwd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be