Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Twitter-parodie op Disneyland: 'The Saddest Place On Earth!'

18-04-2018, 22.45 uur

Een hilarisch Twitter-account doet geloven dat er zoiets bestaat als 'Disneyland London'. Sinds enkele dagen doet een grappenmaker zich op Twitter voor als een Disney-pretpark in de Britse hoofdstad. Maar waar andere Disney-parken het moeten hebben van magie en verwondering, is het fictieve park in Londen een stuk minder magisch.

De komische tweets zijn één grote parodie op Disneyland, waarbij vrolijke marketingteksten gepaard gaan met foto's van desolate landschappen, kapotte gebouwen en gammele attracties. De originele Disney-slogan 'The Happiest Place On Earth' heeft plaatsgemaakt voor 'The Saddest Place On Earth'.

In enkele dagen tijd verzamelde het neppark een paar honderd volgers. Die spelen het spelletje graag mee. "Ik was erg onder de indruk van jullie nieuwe vliegsimulator, net echt!", schrijft iemand bij een afbeelding van een man die in een rivier wordt gekatapulteerd. "Persoonlijk vond ik de animatronicshow een beetje tegenvallen", staat bij een foto van een kamer vol opgezette dieren.

Overigens zijn er wel degelijk plannen voor een gigantisch Disneyland-achtig pretpark in de buurt van Londen, al lijkt het onwaarschijnlijk dat het project ooit werkelijkheid wordt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be