Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Test je Efteling-kennis: dit waren de vragen van de Efteling Pubquiz

22-03-2018, 20:14 uur | ReactiesCredit: Lisa van der Drift

Tientallen Efteling-fans hebben eerder deze maand meegedaan aan een heuse Efteling Pubquiz. Een fansite organiseerde een behoorlijk pittige quiz met uiteenlopende vragen over het attractiepark. Benieuwd hoe jij zou scoren? Speciaal voor Looopings heeft de organisatie een kleine selectie gemaakt van de lastigste vragen.

1. Hoe heet de ochtendkrant die in de eerste voorshow van Baron 1898 op het bankje ligt, waarin nieuwsberichten over de Baron en andere Efteling-attracties staan?

ZIE OOK: Alleen voor echte fans: meld je aan voor de Efteling Pubquiz

2. In de souvenirwinkel In den Ouden Marskramer staan op de balken onder het plafond in grote gouden letters zinnen afgebeeld uit een bekend sprookje. Welk sprookje?

3. Welke twee voorwerpen staan op het familiewapen van de familie van Holle Bolle Gijs?

4. In 2007 maakte een Belg een basejump vanuit de 45 meter hoge uitkijktoren Pagode. Dat ging niet helemaal vlekkeloos: tijdens de sprong heeft hij iets gebroken. Wat precies?

5. Wie was de ontwerper van de figuur Vrouw Holle, die het sinds 2006 laat sneeuwen in het Sprookjesbos?

6. Welk bedrijf was de allereerste 'Partner in Kwaliteit' van de Efteling?

7. De grootste souvenirwinkel van de Efteling heet Efteldingen. Waarvoor werd deze naam tussen 1990 en 2010 ook gebruikt?

8. Welke van de volgende namen is niet te vinden op één van de gevels in de stad Raveleijn: Het Wapen van Raveleijn, De Noeste Nagel, 't IJzeren Ros, Het Gulden Galjoen, Den Swarten Eenhoorn, De Zevenster of 't Vergulde Seepaerd?

9. Hoeveel van de gemotoriseerde carrousels in het parkdeel Marerijk draaien met de klok mee?

10. Welke kleur heeft de veer op de muts van de Kleine Boodschap-kabouter?

De Efteling Pubquiz, georganiseerd door fansite De Vijf Zintuigen en samengesteld door Efteling-kenner Carlo van Schijndel, werd voor de tweede keer gehouden. Hoogstwaarschijnlijk volgt er in het najaar een derde editie.

De antwoorden op bovenstaande vragen in chronologische volgorde: 1. De Morgenstond. 2. Hans en Grietje. 3. Een vork en een worst. 4. Een boomtak. 5. Anton Pieck. 6. Fuji Film. 7. Het personeelsblad van de Efteling. 8. Het Gulden Galjoen, die naam komt voor bij De Vliegende Hollander. 9. Drie stuks: de Stoomcarrousel en Vlindermolen op het Anton Pieckplein en een miniatuurdraaimolen in het Diorama. 10. Rood.

ZIE OOK: Efteling-fans kunnen stukje Python kopen

Reacties
Bijdrage