Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Fabrikant van de nieuwe Efteling-achtbaan bekend

04-03-2018, 17:00 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van de Efteling wordt geleverd door een Zwitsers bedrijf. Dat kan Looopings als eerste melden. Het attractiepark wil in 2020 een opzienbarende rollercoaster openen. Die zal gebouwd worden door de bekende fabrikant Intamin Amusement Rides uit Zwitserland.

Intamin is de bouwer van spectaculaire achtbanen als Goliath in Walibi Holland en Taron in Phantasialand. Ook Red Force, de hoogste en snelste achtbaan van Europa gelegen in het Spaanse pretpark Ferrari Land, komt uit de fabriek van Intamin. Sinds de jaren zeventig heeft de firma al meer dan 150 achtbanen opgeleverd.

ZIE OOK: Directeur Efteling verklapt locatie van nieuwe attractie

De Efteling en Intamin werken al sinds begin jaren tachtig intensief met elkaar samen. Het Brabantse sprookjespark schakelde de gerenommeerde fabrikant onder meer in voor boottocht Gondoletta (1981), schommelschip Halve Maen (1982), wildwaterbaan Piraña (1983), de Bob (1985), darkride Fata Morgana (1986) en uitkijktoren Pagode (1987).

De laatste Efteling-attractie die werd geleverd door Intamin was houten achtbaan Pegasus (1991), gesloopt in 2009. In 2006 deed de Efteling nog een beroep op Intamin om de technische problemen bij waterachtbaan De Vliegende Hollander te verhelpen. Dat lukte.

De nieuwe Intamin-achtbaan in de Efteling komt te liggen in themadeel Reizenrijk, op een nieuw stuk grond van drie hectare. Naar het achtbaantype en het thema is het voorlopig nog gissen.

ZIE OOK: Nieuwe Efteling-attractie voor 2020 wordt achtbaan

Reacties