Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt plannen voor spectaculaire nieuwe achtbaan

12-11-2017, 15:34 uur | Reacties

De kans is groot dat Disneyland Paris over enkele jaren een nieuwe achtbaan opent. Disney heeft bij de Nederlandse attractiebouwer Vekoma een offerte aangevraagd voor de bouw van een spectaculaire rollercoaster in Disneyland Paris. Dat bevestigen verschillende bronnen onafhankelijk van elkaar aan Looopings.

De futuristische attractie zou gebaseerd worden op TRON Lightcycle Power Run in Shanghai Disneyland, een overdekte lanceerachtbaan waarbij passagiers op motoren zitten. De topsnelheid bedraagt ruim 95 kilometer per uur.

ZIE OOK: Het is officieel: Disneyland Paris in handen van Amerikanen

In 2021 opent het Amerikaanse Disney-park Magic Kingdom in Florida dezelfde ride. Het attractietype is niet helemaal nieuw. Sinds 2004 staat er al een kleine motorbike launch coaster van Vekoma in het Limburgse attractiepark Toverland.

Volgens het management van Vekoma klopt het nieuws niet. Het bedrijf laat in een officiële reactie weten dat er geen sprake is van een offerte voor Disneyland Paris. Looopings heeft er na gesprekken met ingewijden voor gekozen om het bericht toch te publiceren.

Disneyland Paris werd eerder dit jaar overgenomen door de Amerikaanse Walt Disney Company. Tot die tijd was het resort deels eigendom van particuliere aandeelhouders en een Saoedische prins. Door miljoenenverliezen en een ingewikkelde financiële constructie bleven grote investeringen jarenlang uit. Nu lijkt het tij langzaam maar zeker te keren.ZIE OOK: 'Tower of Terror in Disneyland Paris wordt Guardians of the Galaxy-attractie'

Reacties