Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

'Efteling heeft grootste plannen met mascotte Pardoes'

12-09-2017, 19:29 uur | ReactiesFoto: Jeroen Schulz

De Efteling heeft plannen om in de toekomst meer te doen met mascotte Pardoes. Dit jaar opende het pretpark de nieuwe attractie Symbolica, waarin de vrolijke nar een belangrijke rol speelt. Achter de schermen wordt gewerkt aan meer projecten rond de leefwereld van Pardoes.

Dat vertelt creatief directeur Olaf Vugts in een interview met vakblad Recreatief Totaal. Vugts noemt Pardoes liefkozend "een mooi menneke". "Onze ontwerper Henny Knoet heeft hem in 1990 geïntroduceerd in het park." Knoet overleed in 2013, maar liet wel een stijlboek na waarin de wereld van Pardoes tot in detail wordt beschreven.

ZIE OOK: Dit is de inspiratiebron voor de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

"Dit stijlboek, met het Pardoes-universum, is niet publiek, maar wordt als leidraad gebruikt bij het ontwikkelen van de beleefwereld en attracties in de Efteling", aldus Vugts. "Diverse karakters en verhalen die in het boek voorkomen zijn nog geheim en dienen als leidraad voor nieuwe ontwikkelingen in de Efteling." Of er concrete plannen zijn voor nieuwe Pardoes-attracties, zegt de directeur er niet bij.

Looopings kon eind vorig jaar al enkele beelden uit het geheime stijlboek laten zien. In het boek worden veel personages genoemd die niet voorkomen in de attractie Symbolica, zoals alchemist Gwendolcus, adellijke fee Aliciana, Pieter Muis, Heer Paddel, Bello Bel en de slechteriken Pantagor, Rattar en Savonin.

In de attractie maken bezoekers al wel kennis met prinses Pardijn, tovenaar Almar, koning Pardulfus, koksmaatje Polle en lakei O.J. Punctuel.

ZIE OOK: Bedenker Pardoes zag niets in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties
Bijdrage