Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

25 avonden Halloween in Europa-Park: vijf spookhuizen en drie scare zones

06-09-2017, 16.18 uur

Het jaarlijkse halloween-evenement van Europa-Park is vernieuwd. De bekende Horror Nights maken dit jaar plaats voor het nieuwe horrorfestijn Traumatica. Bezoekers komen terecht in een wereld na de apocalypse, laat het Duitse pretpark weten. Er zijn vijf verschillende spookhuizen en drie scare zones.

In tegenstelling tot de vroegere Horror Nights kent Traumatica één verbindend verhaal. "Er zijn geen zombies meer, maar nieuwe onbekende creaturen", staat in een beschrijving. "Zij heersen over de puinhopen en verspreiden overal angst. Vijf rivaliserende groepen strijden om de heerschappij. Als bezoeker zit je hier middenin."

Elke bende heeft zijn eigen spookhuis, dat dient als 'thuisbasis'. Het gaat om House of the Familiars, Silverbullet Saloon, Journey into Darkness, Operation Rage en Shadowborn Manor. De scare zones heten Battle for Traumatica, Shadow Bay en Gypsy Hollow. "Het is een theaterstuk waar de bezoekers zelf deel van uitmaken", zegt een voorlichter.

Traumatica speelt zich af op een terrein naast het park, maar de bezoekers kunnen wel gebruikmaken van de attracties Fluch der Kassandra, Matterhornblitz, Pegasus, Traumzeitdome en de virtualreality-darkride Traumatica Coastiality. Om 21.00 en 22.30 uur wordt de halloween-ijsshow Rise of the Shadows opgevoerd.

Het evenement vindt plaats op 25 avonden van 20 september tot en met 4 november, vanaf 19.30 uur. Er zijn aparte entreebewijzen nodig.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be