Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil attractie bouwen 'tot 50 meter hoog'

08-06-2017, 17.07 uur

De Efteling heeft plannen voor een tientallen meters hoge attractie. Op een nieuw stuk grond van acht hectare, dat binnenkort bij het pretpark wordt getrokken, mag de Efteling bij hoge uitzondering tot 50 meter hoog bouwen.

Dat staat in het bestemmingsplan 'Wereld van de Efteling 2030', dat op dit moment ter inzage ligt bij de gemeente Loon op Zand. Er wordt gesproken over "één of meer beeldbepalende attracties tot 50 meter hoog". Het nieuwe stuk grond ligt direct aan de provinciale weg N261, tussen het Efteling Hotel en de Python.

Een woordvoerster van het park bevestigt aan Looopings dat het park op het nieuwe grondgebied tot 50 meter de lucht in mag. De hoogste achtbaan in de Efteling is nu nog de 30 meter hoge dive coaster Baron 1898, die opende in 2015.

Het nieuwe gebied moet "de Wereld van de Efteling op een verkeersveilige wijze tonen aan passanten", staat in het bestemmingsplan. Binnen drie jaar opent de Efteling opnieuw een nieuwe attractie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be