Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Onzekerheid over nieuwe achtbaan in Walibi Holland

13-06-2017, 20.37 uur

Opent Walibi Holland in 2019 een spectaculaire nieuwe achtbaan? Directrice Mascha van Till heeft meermaals beloofd van wel. Toch wil een woordvoerder van het pretpark niet bevestigen dat de rollercoaster er daadwerkelijk komt. Het project lijkt daarmee op losse schroeven te staan.

In februari 2016 vertelde Van Till in een radiointerview dat Walibi in 2019 zou uitbreiden met een bijzondere nieuwe coaster. In oktober vorig jaar voegde ze daar aan toe: "Het wordt een achtbaan die je nog niet in Europa tegenkomt."

Het is echter nog maar de vraag hoeveel die beloftes waard zijn geweest. Hoewel er de afgelopen jaren regelmatig openlijk over de nieuwigheid werd gesproken, weigert een Walibi-voorlichter nu ieder commentaar. De zegsman wil op dit moment zelfs niet kwijt of de achtbaan er überhaupt nog komt en in welk jaar.

Mascha van Till houdt zich vaker niet aan haar woord. Zo had ze eerder beloofd dat het pretpark geen gebruik zou maken van virtual reality bij een nieuwe attractie. In april dit jaar opende Walibi de virtualreality-beleving NeuroGen.

De Efteling opent in 2019 of 2020 in ieder geval wel een grote nieuwe attractie, bevestigde directeur Fons Jurgens onlangs aan Looopings. Ook zusterparken van Walibi Holland, waaronder Walibi Belgium en Bellewaerde in België, hebben voor de komende jaren grote uitbreidingen op de planning staan. De parken zijn eigendom van de Franse firma Compagnie des Alpes.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be