Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Protest tegen overname Disneyland Paris door Amerikanen

18-05-2017, 21.31 uur

Niet iedereen is blij met de mogelijke overname van Disneyland Paris door de Amerikaanse Walt Disney Company. Volgens investeringsfonds CIMA worden de huidige aandeelhouders flink benadeeld. Men is daarom naar de Franse rechter gestapt.

Nu is Euro Disney, het beursgenoteerde moederbedrijf van Disneyland Paris, nog deels in handen van particuliere aandeelhouders. The Walt Disney Company wil alle resterende aandelen overnemen voor 2 euro per stuk. Dat is veel te weinig, vindt CIMA.

Een Franse econoom meent dat de aandelen op zijn minst 3,70 euro per stuk waard zijn. Bij het bepalen van de totale waarde van Disneyland Paris zou een enorm stuk land van 2230 hectare - bedoeld voor toekomstige ontwikkelingen - niet zijn meegenomen. Ook het nieuwe vakantiepark Villages Nature werd naar verluidt niet meegerekend.

CIMA eist bovendien ruim 900 miljoen euro van The Walt Disney Company in een civiele zaak. Dat bedrag heeft Euro Disney moeten betalen aan de Amerikanen om Disney-figuren en -merknamen te mogen gebruiken in Disneyland Paris. Over die merkwaardige financiële constructie wordt al langer geklaagd.

Van alle Euro Disney-aandelen is op dit moment bijna 87 procent in handen van The Walt Disney Company. Zodra de Amerikanen 95 procent van de aandelen bezitten, kan Euro Disney van de beurs gehaald worden. Het aanbod van 2 euro per aandeel is geldig tot 8 juni.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be