Spreepark

'Spookpretpark' in Berlijn gaat na veertien jaar weer open

19-05-2015, 20:58 uur | Reacties

Nu ligt het Spreepark in Berlijn er nog bij als een overwoekerde puinhoop met verroeste attracties en geruïneerde decors, maar daar komt verandering in. Volgend jaar moet het verlaten pretpark in de Duitse hoofdstad weer opbloeien als vanouds.

Een investeerder gaat het in 2002 gesloten terrein nieuw leven in blazen, melden Duitse media deze week. De Europese Unie heeft subsidies toegekend om het Spreepark in ere te herstellen. De lap grond is eigendom van de stad Berlijn.


ZIE OOK: Verlaten pretpark in Berlijn heeft 14 miljoen euro nodig voor heropening

Initiatiefnemers van de opknapbeurt zouden het liefst zien dat het legendarische reuzenrad in het attractiepark ook weer gaat draaien. Of dat gaat lukken, is vanwege het achterstallige onderhoud nog de vraag. "We moeten dit symbool eigenlijk behouden, maar het rad is nu helemaal vervallen en onveilig", zegt een manager.

Het Spreepark wordt in eerste instantie een 'ontspanningspark' met picknickplekken, een zwemvijver, waterspeelplaatsen, een minigolfbaan en een groot podium voor optredens. In een later stadium worden wellicht ook weer echte mechanische attracties aangekocht. Jaren terug stonden er zeven achtbanen. Eén daarvan is nog in het park te vinden, de rest is intussen verwijderd.ZIE OOK: Vervallen reuzenrad in Berlijn krijgt tweede leven dankzij Nederlands bedrijf

Reacties