Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nog een mega-achtbaan in de Efteling?

14-03-2015, 18.01 uur | Reacties

De Efteling overweegt om na de opening van de nieuwe vrijevalachtbaan Baron 1898 nóg een spectaculaire rollercoaster neer te zetten. Achter de schermen is met de fabrikant van Baron 1898 gesproken over de levering van een tweede opzienbarende achtbaan.

De Efteling heeft interesse om de firma Bolliger & Mabillard (B&M) opnieuw in te schakelen, bevestigen verschillende insiders aan Looopings. "De samenwerking met B&M bevalt de Efteling uitstekend", zegt een bron. "De directie heeft de smaak te pakken. Wij horen in de wandelgangen dat er wordt nagedacht over een tweede B&M-baan in Kaatsheuvel."


ZIE OOK: Efteling toont verloop van achtbaan Baron 1898: twee keer over de kop

Wat voor achtbaan dat zou moeten worden, is niet duidelijk. B&M wordt gezien als de Rolls-Royce onder de attractiebouwers. Het gerenommeerde Zwitserse bedrijf produceert dure coasters die zowel sensationeel als comfortabel zijn. In de catalogus van de Zwitsers staan onder meer een flying coaster, waarin passagiers het parcours liggend afleggen, en een wing coaster, met karretjes naast in plaats van op de rails.

Over de miljoenendeal zou intern nog geen definitieve beslissing genomen zijn. Eerst is de bouw van de reeds aangekondigde darkride Hartenhof aan de orde. Die attractie opent ergens tussen 2017 en 2020.

ZIE OOK: Efteling belooft: topattractie Hartenhof gaat door

Reacties