Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Looopings onthult wereldprimeur Walibi Belgium: nieuwe attractie wordt 'boomerang splash'

12-01-2015, 07.28 uur | Reacties

Walibi Belgium opent in 2016 een unieke nieuwe attractie: een 'boomerang splash'. Het gaat om een enorme 45 meter hoge waterachtbaan met twee grote torens. Dat kan Looopings exclusief melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen.

De rit bestaat uit enkele voorwaartse en achterwaartse afdalingen. Boten maken meermaals een bijna loodrechte val naar beneden, richting een heuvel een grote splash. Het parcours is vergelijkbaar met het principe van de beroemde boomerang coasters, waarvan er sinds 2001 ook een in Walibi Belgium staat.

De nieuwe attractie is een wereldprimeur, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het station wordt uitgerust met een grote draaischijf om de capaciteit te maximaliseren. Terwijl een eerste bootje vertrekt, kan een tweede bootje worden gevuld. In een vlot is plek voor twintig opvarenden: vijf rijen van vier personen.

De nieuwe ride komt te liggen tussen topspin Buzzsaw en boomstambaan Flash Back. Over een paar maanden beginnen de bouwwerkzaamheden. In het voorjaar van 2016 moet de 'boomerang splash' af zijn.

Meer Walibi Belgium
Reacties