Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Looopings onthult wereldprimeur Walibi Belgium: nieuwe attractie wordt 'boomerang splash'

12-01-2015, 07.28 uur

Walibi Belgium opent in 2016 een unieke nieuwe attractie: een 'boomerang splash'. Het gaat om een enorme 45 meter hoge waterachtbaan met twee grote torens. Dat kan Looopings exclusief melden op basis van verschillende betrouwbare bronnen.

De rit bestaat uit enkele voorwaartse en achterwaartse afdalingen. Boten maken meermaals een bijna loodrechte val naar beneden, richting een heuvel een grote splash. Het parcours is vergelijkbaar met het principe van de beroemde boomerang coasters, waarvan er sinds 2001 ook een in Walibi Belgium staat.

De nieuwe attractie is een wereldprimeur, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het station wordt uitgerust met een grote draaischijf om de capaciteit te maximaliseren. Terwijl een eerste bootje vertrekt, kan een tweede bootje worden gevuld. In een vlot is plek voor twintig opvarenden: vijf rijen van vier personen.

De nieuwe ride komt te liggen tussen topspin Buzzsaw en boomstambaan Flash Back. Over een paar maanden beginnen de bouwwerkzaamheden. In het voorjaar van 2016 moet de 'boomerang splash' af zijn.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be