Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Bazin Walibi: 'Attracties met een achtergrondverhaal zijn saai'

03-10-2014, 21.02 uur

We hoeven er niet op te rekenen dat de nieuwe achtbaan van Walibi Holland uitvoerig gethematiseerd wordt. Directrice Mascha van Till wil niets weten van attracties met een uitgebreid achtergrondverhaal.

"Ik hou helemaal niet van storytelling", zei ze tijdens een conferentie voor leden van branchevereniging IAAPA. "Storytelling is saai. Bij ons zorgt het staal van de achtbanen voor de beleving." Op Twitter herhaalde ze haar bewoordingen.

Attractieparken als Disneyland en de Efteling zweren bij storytelling, waarbij elke attractie een eigen verhaal krijgt, inclusief bijbehorende decoraties en muziek. De uitspraken van Mascha zijn merkwaardig omdat ze zelf lang de baas was van het inmiddels failliet verklaarde Land van Ooit, een pretpark dat van begin tot eind volledig rustte op storytelling.

Bovendien is het opvallend dat Walibi Holland dit jaar nog een flinke smak geld investeerde om de lanceerachtbaan Xpress een complete make-over te geven, die juist in het teken stond van storytelling. Ook de populaire Halloween Fright Nights in Walibi draaien voor een groot deel om het vertellen van een verhaal.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be