Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Foto's: PortAventura camoufleert loods van nieuwe achtbaan met rotswand

25-03-2023, 16.33 uurBeeld: @reusenc2, @Rufarin88, Discovery Line

Een nieuwe attractie in het Spaanse pretparkresort PortAventura World verdwijnt langzaam maar zeker achter een enorme rotspartij. In het pretpark wordt gewerkt aan een overdekte lanceerachtbaan met Uncharted-thema, gebaseerd op de gelijknamige speelfilm uit 2022. In eerste instantie oogde het attractiegebouw als een kale, witte loods.

De afgelopen weken is daar een begin gemaakt met het opbouwen van een gigantische rotswand, blijkt uit beelden die op social media en YouTube verschenen. Inmiddels wordt ongeveer de halve façade bedekt door zandkleurige rotsen.

Op die manier zorgt PortAventura ervoor dat de Uncharted-rollercoaster niet uit de toon valt in het Far West-themagebied. De omliggende attracties zijn aangekleed in westernstijl. Voor de nieuwe achtbaan, die 25 miljoen euro kost, is fabrikant Intamin ingeschakeld. De Amerikaanse leverancier Sally verzorgt de darkride-elementen. In juni vindt de opening plaats.











Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be