Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Islamisering Walibi Holland schokt Nederland

26-12-2012, 09.40 uur

Nederland is in rep en roer sinds bekend werd dat Walibi Holland een gebedsruimte voor moslims gaat inrichten. Op Twitter en Facebook spreken duizenden mensen schande van het aangekondigde halal-hok.

Tientallen gezinnetjes laten weten Walibi voortaan keihard te zullen boycotten. "Geen islamisering van onze pretparken!", twittert Geert Wilders. De PVV stelt zo snel mogelijk Kamervragen. Bidden in Biddinghuizen is het gesprek van de dag. Het is lang geleden dat er zo veel media-aandacht was voor het parkje in de polder.

Walibi heeft zelf nog geen persbericht uitgebracht naar aanleiding van de mediarel. Een woordvoerster wil alleen kwijt dat aanhangers van andere geloven ook best mogen binnenlopen. En volgens de directrice moeten we gewoon niet zeuren, want het is kerst.

Inhoudelijke reacties van andere pretparken kwamen er ook. De Efteling, Slagharen, Duinrell, Walibi Belgium en Bobbejaanland zeggen allemaal hetzelfde: bij ons is er totaal geen vraag naar moslimfaciliteiten. Of om met de woorden van Bobbejaanland-baas Roland Kleve te spreken: "Ik vind het een raar idee. Hier heeft nog nooit iemand om zo'n ruimte gevraagd."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be