Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park zet muziek van waterpark Rulantica online

11-05-2021, 17.45 uur

Thuis luisteren naar de muziek van Europa-Parks waterwereld Rulantica? Dat kan nu via streamingdiensten als Apple Music, Spotify en Deezer. Het Duitse attractiepark heeft de dromerige soundtrack van Rulantica volledig online gepubliceerd. Hetzelfde geldt voor de deuntjes van de darkride Snorri Touren.

De muziek van uitgever T-Rex Classics wordt al sinds 2019 verkocht op cd. Op de bekende streamingplatforms was tot nu toe slechts een handjevol nummers te vinden. Nu staan beide albums kosteloos online.

Het Rulantica-album bevat dertien verschillende nummers. Elk themagebied in het waterpark heeft een eigen melodie. Verder werd er aparte muziek gecomponeerd voor het entreegebied, de foyer, de kleedkamers en lazy river Snorri's Saga. Op het album van Snorri Touren staan negen nummers.

Inktvis
Snorri Touren en Rulantica, beide geopend in het najaar van 2019, zijn nauw met elkaar verbonden. In de darkride maken bezoekers kennis met de themawerelden van het waterpark. Op die manier fungeert de attractie min of meer als een reclamespot voor het waterparadijs. Gastheer is de paarse inktvis Snorri.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be