Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: zo eng zijn de Halloween Nights 2019 in Toverland

13-10-2019, 17.06 uur

De Halloween Nights in Toverland worden elk jaar een beetje enger. Het Limburgse attractiepark maakt steeds meer werk van het populaire halloweenevenement, dat in oktober traditiegetrouw tienduizenden bezoekers op de been brengt. Zaterdag vond de eerste halloweenavond van 2019 plaats. Toverland presenteert dit keer onder meer twee nieuwe spookhuizen en een walkthrough in de openlucht.

Het funhouse Villa Fiasko wordt 's avonds omgebouwd tot The Dollhouse, waar een eenzame professor poppen tot leven wekt. Aan de rand van het overdekte themagebied Wunderwald bevindt zich het haunted house Fear the Woods. Daar moeten bezoekers in een pikdonker bos op zoek naar een verloren boswachter.

Ook nieuw is de walkthrough-attractie The Witches Forest, gelegen in een bosgebied naast het themadeel Avalon. De duistere bossen bij wing coaster Fenix zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens de Halloween Nights kunnen waaghalzen daar een wandeling maken. Onderweg worden ze de stuipen op het lijf gejaagd door heksen. Wandelaars vinden de weg door kaarsjes op de grond te volgen. De wachttijd bedroeg zaterdagavond op het hoogtepunt maar liefst anderhalf uur.

Ratten
Verder is het doolhof in de Tovertuin vernieuwd. Wie het horrorlabyrint Trapped betreedt, moet vluchten voor een rattenplaag. De reeds bestaande scare zones Morgana's Frozen Souls, Fiesta de Los Muertos, Shadows of the Sea, Cirque en DesTroy hebben kleine wijzigingen ondergaan. Zo is in horrorgebied Cirque een circustent verrezen die wordt bevolkt door gruwelijke clowns.

Toverland gaat tijdens Halloween niet zo ver als sommige concurrerende parken. Bloederige, smerige taferelen en erotisch getinte scènes worden uit de weg gegaan. En wie bang is aangelegd, kan voor 4,95 euro een speciale toverstaf aanschaffen. Daarmee blijven de griezels in de scare zones op afstand.

Vuurwerk
De volgende Halloween Night in Toverland vindt plaats op dinsdag 15 oktober. Daarna zijn er nog halloweenavonden op 16, 17, 18, 19, 25 en 26 oktober. De spookhuizen openen om 17.00 uur. Om 18.30 uur wordt in entreegebied Port Laguna een openingsshow opgevoerd. Alle avonden worden afgesloten met een vuurwerkshow om 22.45 uur.





















































Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be