Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Tienduizenden zonnepanelen in Spaans pretpark

12-10-2019, 17.39 uur | Reacties

PortAventura World denkt aan het milieu. Het Spaanse pretparkresort legt binnenkort 22.000 zonnepanelen aan. De opbrengst is goed voor één derde van het totale energieverbruik in PortAventura.

Het zonnepark van maar liefst 100.000 vierkante meter, oftewel veertien voetbalvelden, moet in de lente van 2020 af zijn. Er is een investering van 6 miljoen euro mee gemoeid.

De zonnepanelen zullen jaarlijks de uitstoot van vierduizend ton CO2 voorkomen. Ter vergelijking: er zijn 930.000 bomen nodig om die hoeveelheid koolstofdioxide te absorberen.

Directeur
PortAventura-directeur Fernando Aldecoa zegt in een verklaring dat het park voorop wil lopen in milieuvriendelijk ondernemerschap. "Het zonnepark functioneert als hefboom om de verandering naar een meer duurzame en verantwoorde wereld te realiseren." Hij benadrukt dat ook de elektriciteit die het park niet zelf kan opwekken, wordt verkregen uit hernieuwbare bronnen.

PortAventura World is niet het eerste Europese pretpark met eigen zonnepanelen. Onder andere de Efteling en diverse Plopsa-parken maken er al langer gebruik van. Het zonnepark van PortAventura wordt wel het grootste in zijn soort.

Meer PortAventura World