Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Directeur Wouter Dekkers geeft rondleiding door Movie Park Germany

18-04-2012, 22.30 uur

Zelden zo'n relaxte pretparkbaas meegemaakt als Wouter Dekkers. Onder het genot van een yoghurtijsje gaf de Nederlandse directeur van Movie Park Germany ons een uitgebreide rondleiding door zijn park. Wouter heeft Movie Park jaren geleden eigenhandig van het faillissement gered.

Nu gaat het stukken beter, al zijn er nog steeds genoeg attracties die een flinke renovatie kunnen gebruiken. Zo ziet wildwaterbaan Mystery River, ooit het toonbeeld van sfeer, eruit alsof hij onder handen is genomen door een beginnende carnavalsvereniging. En voor de thematisering van de achtbaan MP Xpress zouden ze zich in Tsjernobyl nog schamen. Geen nood, Wouter weet wat hem te doen staat. Voor ons schetste de directeur een toekomstbeeld.We zagen je in december op YouTube zwaaien met een ontwerp voor een nieuwe coaster. Hield je ons voor de gek?
"Nee, echt niet. We zijn inderdaad bezig met het ontwikkelen van een nieuwe achtbaan. Op de tekening staat een van de mogelijkheden. De opening zal ergens na 2013 zijn en de attractie komt vlakbij de entree te liggen. We koppelen er weer een filmthema aan. Mijn acteerwerk in het filmpje liet trouwens nogal te wensen over. Sorry daarvoor."

Gaat-ie over de kop?
"Misschien."

Krijgt-ie een lancering?
"Misschien."

Op de nieuwe achtbaan is het nog minstens twee jaar wachten. Wat zou een reden zijn om nu naar Movie Park te komen?
"Allereerst natuurlijk om onze nieuwigheid van vorig jaar, Van Helsing's Factory, nog een keer te doen. Dit seizoen hebben we de film Ice Age 4D in het Roxy Theater en de muziekshows Western Lightning en Back to the Movies. Onze grote klapper is de nieuwe Van Helsing-show Shadows of Darkness."

En is Shadows of Darkness beter dan de X-Men-show van voorgaande jaren?
"Zeker weten. De X-Men-show was geen succes. We hadden daar heel hoge verwachtingen van, maar als je merkt dat dertig procent van het publiek na tien minuten wegloopt, mag je wel achter je oren gaan krabben."

Al ideeën voor volgend seizoen?
"In 2013 knappen we Ice Age Adventure op. De vierde Ice Age-film gaat deze zomer in de bioscopen draaien, terwijl je in onze attractie alleen de personages uit de eerste film ziet. Dat moet weer up-to-date worden. In Nickland krijgen twee kleinere attracties een nieuw thema, waaronder de donkere teacupride van Danny Phantom. En de Crazy Action Stunt Show is nu zestien jaar oud, dus die mag wel een keer in zijn geheel vervangen worden. Ook dat gebeurt volgend jaar."

Jullie gaan de komende jaren een hoop attracties vernieuwen. Komen die dan in de folder te staan als 'nieuwe' attracties?
"Ik ben daar geen voorstander van. In het jaar dat ik hier in dienst kwam, 2005, adverteerden we met tien nieuwe attracties. Eigenlijk hadden we er maar twee, de andere acht waren alleen geverfd. Daarmee hielden we onze bezoekers voor de gek. Geen goede zaak."

Hoe vind je dat Mystery River er tegenwoordig bij ligt?
"Waardeloos. De wildwaterbaan zelf is ontzettend leuk, maar de thematisering kan veel beter. Het is een te groot project om snel op te pakken. Er komt veel meer bij kijken dan alleen een nieuw thema. Een rapid river zou in mijn ogen bijvoorbeeld outdoor moeten zijn, niet indoor zoals nu. We gaan er op zijn vroegst in 2015 mee aan de slag. Misschien dat we de attractie koppelen aan een character van Nickelodeon."

Is het niet verstandiger om eerst Mystery River aan te pakken vóór Ice Age op de schop gaat?
"We kunnen voor het vernieuwen van Ice Age Adventure nu een contract afsluiten met filmmaatschappij 20th Century Fox. Daarom krijgt hij voorrang."

Movie Park heeft sinds 2011 een soort fastpass-systeem. Andere parken bieden deze service gratis aan, bij jullie moet je ervoor betalen. Waarom?
"Omdat wij er graag aan willen verdienen. Dat mag geen geheim zijn. Bovendien vind ik dat mensen wel wat mogen bijbetalen als ze voorrang willen krijgen in de wachtrijen. Andere bezoekers accepteren het dan ook sneller. Ik was in eerste instantie wat sceptisch over het systeem, maar het blijkt goed te werken. Er zijn weinig klachten."

Je kreeg er onlangs nieuwe collega's bij. Attractiepark Slagharen hoort nu bij dezelfde parkengroep als Movie Park. Is het niets voor jou om Slagharen uit het slop te trekken?
"Over wisselingen in het management is bij Parques Reunidos helemaal niet gesproken en ik verwacht ook niet dat dit gaat gebeuren."

Volg je de commentaren op internet?
"De meeste pretparksites volg ik allang niet meer. Op Looopings lees ik alles behalve de reacties. Soms balanceren jullie op het randje, bijvoorbeeld wanneer mensen worden beledigd. Of bij dat artikel met foto's van medewerkers die eten en roken op hun werkplek. Al moet ik toegeven dat ik in andere parken zelf ook altijd foto's maak van nonchalante personeelsleden. Die stuur ik dan naar mijn collega's daar. 'Kijk, dit gebeurt er in jouw park', zeg ik dan. Ik zou het ook op prijs stellen als anderen dat zouden doen in Movie Park."Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be