Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Fabrikant vertelt over nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

02-12-2018, 17:48 uur | Reacties

De fabrikant van de nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland heeft iets losgelaten over het baanverloop van de attractie. Deze winter wordt houten achtbaan Robin Hood omgebouwd tot een hybrid coaster van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC). In een interview vertelt ontwikkelaar Colin Coon hoe die ombouw in zijn werk gaat.

"De ochtend nadat Robin Hood werd gesloten, waren we al aanwezig om de baan af te breken", zegt Coon in gesprek met YouTube-kanaal Theme Park Crazy. "Untamed wordt een ontzettend coole ride die gaat zorgen voor zeer krachtige ritjes."

ZIE OOK: Hoogte van nieuwe achtbaan Walibi Holland bekend

Het oorspronkelijke baanverloop van Robin Hood blijft grotendeels behouden, zegt de ontwikkelaar. "De lay-out wordt vergelijkbaar, maar dan met een RMC-twist. Dat maakt het heel spannend. Het wordt een fantastische aanwinst voor het park." RMC staat bekend om bizarre elementen en heftige inversies.

Bij de attractie ligt een groot meer, waar Robin Hood destijds deels overheen is gebouwd. Coon: "Het wordt leuk om straks over het water te gaan. Daar komen ook een paar elementen."

Robin Hood was 1035 meter lang. De lengte en topsnelheid van de nieuwe coaster zijn nog niet bekendgemaakt. Walibi liet onlangs al wel weten dat Untamed 36,5 meter hoog wordt, 4,5 meter hoger dan Robin Hood. De opening staat gepland op 1 juli 2019.

ZIE OOK: Foto's: sloop van Walibi-achtbaan in volle gang

Reacties
Bijdrage